Formațiile CCS

Grupul de muzică medievală TRUVERII

Coordonator:
Mihai Serghei Todor

“TRUVERII” este un grup de muzică medievală și tradițională ce prezintă publicului român muzica veche europeană, puțin mediatizată, reprezentând o recuperare și o redescoperire a diversității culturale europene.

Muzica grupului se adresează tuturor oamenilor de la copil la bătrân indiferent de naționalitate sau condiție socială.

Fiecare concert este un spectacol ce transmite bucuria muzicală de odinioară, dar urmărește și latura educațională a cunoașterii culturale.

TRUVERII a apărută în 2002 ca o trupă din cadrul Companiei de Arta STUDIO 24, de la CCSB, la inițiativa lui Mihai Serghei Todor (regizor-coordonator STUDIO 24), Cătălin Mirea (actor colaborator), Clara Dărângă (scenorgaful companiei), Carmen Mărunțelu (membru Studio 24), avându-i alături pe studenții ce activau în trupa de teatru.

Conceptul grupului TRUVERII – datează din 1992 de la prima ediție a Festivalului de Artă Medievală de la Sighișoara.

La vremea aceea publicul român avea ocazia să întâlnească, fie la Sighișoara, fie la Peleș sau Sibiu pe promotorii Festivalului amintit (Mihai Serghei Todor și Gabriel Apostol împreună cu studenții de la STUDIO 24) cântând pe străzi, spunând poezii ale trubadurilor, dansând şi jucând, aducând un aer aparte timpului contemporan care tocmai respira în libertate.

TRUVERII se desprind ca trupa independentă în 2003, devenind singura trupă de muzică medievală din cadrul Caselor de Cultură a Studenților, având în componență artiști absolvenți, dar și studenți (fie de la Universitatea de muzică, fie cei care au cunoștințe muzicale).
In 2006 grupul inițiază proiectul MICA SĂPTĂMÂNĂ DE MUZICĂ VECHE (2006, 2010-2021)

Grupul este deschis în continuare stundeților ce doresc să descopere arta veche, lumea truverilor medievali sau renascentiști.

Play Video
Play Video

Vezi alte domenii coordonate de
Mihai Serghei Tudor

Skip to content