formații ccs

Solaris ROCK

“SOLARIS este o veche si noua poveste de rock; de rock frumos, cu oameni la fel de frumosi care au ales sa iubeasca muzica si muzica sa-i iubeasca pe ei.

SOLARIS s-a nascut intr-o frumoasa zi din anul 1972 iar “parintii” care au pus temelie cu suflet si pasiune au fost Silviu Hera (Vica) – chitara, Bebe Astur – chitara, voce, Marian Marcu – tobe, voce principal si Nelu Dibla – bas.
Era timpul si nebunia Beatles-ilor asa ca la inceput cantau piese din Beatles, Creedence, Stones prin cluburi studentesti de anvergura (Constructii, Universitas, S.T.A.C.O)

In 1975 se produc schimbari in trupa; astfel la tobe vine Ion Cristian (Calare), basul va fi preluat de Dan Badulescu, iar Marian Marcu schimba locul de la tobe cu cel de solist vocal principal. In aceasta formula, SOLARIS devine trupa bucuresteana cu cea mai buna sectie ritmica. Din acest moment incep compozitiile proprii care in scurt timp devin hit-uri atat in cluburile studentesti cat si pe litoral, loc in care piesele sunt ascultate de oameni din toata tara intrand foarte usor in constiinta publicului. Amintim dintre piese: “N-am avut curaj”, “Poate ca-ntr-o zi..” “Un sarpe ma privea”, etc

In 1979 grupul se desfinteaza deoarece unii membrii pleaca din tara, iar altii canta cu alte grupuri.

Ramas fidel ideii de trupa si crezand mereu in SOLARIS, BEBE ASTUR reface grupul aducandu-i alaturi de el pe fratii Bebita si Adrian Pandelescu, primul la tobe si al doilea la chitara, pe Tibi Cristian la bas, iar pe Florin Antoniu la clape. SOLARIS revin in forta cu piese din vechiul repertoriu la care se adauga noi piese elaborate, cum ar fi “Umbre de miracol”, “Basorelief”, “Bratele-mi intind ”, etc.. 

De-a lungul timpului se perinda prin trupa alti instrumentisti dintre care amintim: Nicu Manolescu, Cornel Tanase, Mihai Dumitrescu, Madalina Stoica (tobe), Costin Dudescu, Mihai Dumitru, Costin Cazan (bass), Adi Popa (chitara) insa la pupitrul de comanda ramane acelasi neobosit si mereu tanar, Bebe Astur, care si compune piesele grupului.

In anul 1992 trupa “corupe” trei voci feminine ca backing vocals: Florina Soare, Mariana Mogosescu si Ana Iulia Gheorghisan. In scurt timp Florina Soare ajunge solista principala a SOLARIS -ului, in acelasi timp “evoluand” si la clape. Din acest moment ea va prelua greaua sarcina de a interpreta vocal partituri foarte grele care cuprind bollero-uri, bossanove si care sunt pline de influente clasice sau de jazz-rock.

Din acelasi an – 1992- in urma prestatiei concertistice de la Challenge Day, activitatea grupului SOLARIS a fost strans legata de cea a Casei de Cultura Studenteasca Bucuresti, unde a gasit un aliat de nadejde mai ales in persoana domnului director LAURENTIU TOMA, un om de calitate si un neobosit sustinator al activitatilor muzicale, adevarate. Astfel SOLARIS a participat la numeroase baluri de boboci ale celor mai prestigioase Universitati si Facultati din Bucuresti (si nu numai), a participat la o serie de festivaluri (Craiova, Timisoara, etc.), a sustinut concerte la numeroase manifestari culturale – “Zilele Europei”, ‘Ziua portilor deschise pentru studenti”, “Mediafest”, etc. – in felul acesta SOLARIS alegand sa fie alaturi de oamenii care iubesc cu adevarat muzica si care se lupta pentru calitatea ei, oameni care sustin talentele si care se zbat pentru promovarea lor, asa cum se intampla la Casa de Cultura Studenteasca din Bucuresti . 

Astfel a inceput o colaborare temeinica, colaborare care dureaza si in prezent, SOLARIS activand la Casa de Cultura Studenteasca Bucuresti.”

– FLORIAN “MOTU” PITTIS – 1994 –

Solaris ROCK - Bebe Astur

4 Videos
Skip to content