Colaborare externă

Informații pentru studenții străini interesați de activitatea Casei de Cultură a studenților și despre colaborarea cu instituții similare de cultură din lume.

Coordonator:
ing. Cristina Urzica Ph.D

Moda este cu siguranta una din aspectele care ne preocupa.

Stilul ne defineste personalitatea. Intr-un cadru foarte prietenos putem descoperi cum sa ne imbunatim tinutele, cum sa le personalizam si sa ne punem creativitatea la lucru, benefiicind de materiale, utilaje si softuri specifice.

Hub Creativ și inovativ

Ateliere si workshopuri de lucru folosind utilaje(masini de cusut) specifice pentru realizare unei colectii de haine, folosind inovarea si creativitatea;

Drumul parcurs de la schita la produs.

Adjunctul șefului de misiune din cadrul Ambasadei Emiratelor Arabe Unite în România a susținut un discurs despre inițiativele emirateze, în domeniile împuternicirii femeilor și tinerilor

La 19 octombrie, 2022, ing. Mahrah Ali Al-Shaya – adjunct al șefului de misiune din cadrul Ambasadei Emiratelor Arabe Unite în România, a organizat o masă rotundă în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților – București.

În contextul acestui eveniment, care a avut loc la sediul ambasadei, în București, diplomatul emiratez a susținut un discurs în fața unui număr de studenți români specializați în Științe Politice, având drept temă principală inițiativele întreprinse de Emiratele Arabe Unite în numeroase domenii, în special în cele ale împuternicirii femeilor și tinerilor.
Ing. Mahrah Ali Al-Shaya a început prelegerea cu o scurtă prezentare, având drept subiecte înființarea și istoria Emiratelor Arabe Unite, punând accent, în acest context, pe viziunea părintelui fondator al statului, regretatul șeic Zayed bin Sultan Al Nahyan.
De asemenea, în cadrul discursului, adjunctul șefului de misiune a abordat o serie de subiecte legate de Emiratele Arabe Unite, printre care: importanța relațiilor bilaterale dintre Emiratele Arabe Unite și România; sărbătorirea, în 2022, a cincizeci și unu de ani de la înființarea Emiratelor; valorile toleranței, echității și conviețuirii, care caracterizează Emiratele Arabe Unite și care se reflectă, de asemenea, și în inițiativele întreprinse de stat, în domeniul împuternicirii femeilor.
Evenimentul a oferit astfel ocazia de a discuta despre rolul esențial pe care femeile îl dețin în cadrul societății emirateze, încă de la înființarea statului, precum și despre contribuția lor actuală la realizările Emiratelor Arabe Unite, în numeroase domenii, fapt ce confirmă angajamentul țării față de valorile echității și egalității de gen.
Mai mult decât atât, ing. Mahrah Ali Al-Shaya le-a împărtășit studenților experiența sa în domeniul diplomatic, oferindu-le acestora sfaturi utile despre construirea și parcursul unei cariere diplomatice de succes. Totodată, diplomatul emiratez a discutat cu studenții despre oportunitățile de studiu și dezvoltare disponibile în Emiratele Arabe Unite.
La finalul întâlnirii cu studenții, adjunctul șefului de misiune din cadrul Ambasadei Emiratelor Arabe Unite în România le-a mulțumit acestora pentru interesul față de Emiratele Arabe Unite, transmițându-le succes în realizarea tuturor proiectelor lor viitoare.

Vizita la
Ambasada Japoniei

Vizita la Ambasada Japoniei  facilitată de Casa de Cultură a Studenților din Bucuresti s-a desfășurat în dimineața zilei de 28 octombrie.

Studentii de la Știinte Politice au fost primiti de doamna secretar 1 Iga Mika. 
La o ceasca de ceai japonez au avut parte de o prezentare a relațiilor romano-japoneze. 

Interesant pentru studenti a fost prezentarea poziției Japoniei în conflictul actual ruso-ucrainean și ajutorul oferit celei de-a doua, dar și amenințarea pe care o prezintă pentru Japonia atât Rusia cât și Coreea de Nord și China. China devenind din ce în ce mai agresivă și mai puternică economic.

Prezentarea s-a terminat arătând că în ziua de azi, un conflict, deși pare regional, are implicații globale.

În urma sesiunii de întrebări și răspunsuri studenții au plecat mai plini de entuziasm.

Skip to content