Formațiile CCS

Compania de artă STUDIO 24

Imagini cu Compania de artă STUDIO 24

Compania de Artă “STUDIO 24″ – Trupă de teatru (medieval, commedia dell’arte, al absurdului, de gest), face parte din grupurile artistice ale Casei de Cultură a Studenților din București, din 1988, având ca nucleu de baza Formatia de dans a Facultății de Transporturi.

Numele formației se datorează naturii muncii sale – încercări, experimente, studii artistice –, a membrilor săi – studenți – și faptului că, inițial, trupa își avea sediul în camera 24 a Casei Studenților.

În 1990 studenții din cadrul Companiei împreună cu alți studenți ce activau în CCSBucurești au fondat asociația “Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET”.

Compania își are sediul în sala Underground din Casa de Cultură a Studenților din București; sală reamenajată de membrii Companiei prin proiectul de initiativă de grup finantat de programul Youth al comunității europene.

În STUDIO 24 activează studenți de la diferite facultăți din București, dar și absolvenți și elevi, atrași de diferitele modalități de exprimare teatrală și prin mișcare. Dincolo pasiune, cei ce activează în trupă pot să-și descopere și să dezvolte propria personalitate.

Este prima trupă studențească care a realizat în România turnee cu spectacole în stradă de teatru poezie, dans și muzică (1990 – 1996) în urma cărora a inițiat Festivalul de Artă Medievală de la Sighișoara, primul astfel de festival. Se poate spune că prin STUDIO 24, din cadrul Casei de Cultură a Studenților din București a pornit Mișcarea Culturală de Reconstituire Istorică din România.

În timp membri Companiei de Artă ”STUDIO 24” au mai inițiat și participat la organizarea proiectelor:

  • Stagiunea de spectacole “La început de mileniu” în Casa de Cultură a Studenților din București (1999-2005)
  • Curtea Comedianților – Atelier de Artă Medievală, Renascentistă și Tradițională – 2000-2022

Contact Compania de Artă ”STUDIO 24”
Mihai Serghei Todor, regizor, coordonator grup
mihai.todor@ccs.ro
0722 261 557 /companiastudio24@yahoo.ro
https://companiadeartastudio24.blogspot.com/

Vrei să te alături trupei? Vrei să înveți și să joci TEATRU? Vino miercuri în intervalul orar  17.30-18.30 la Casa de Cultură a Studenților din București (calea Plevnei 61) sala Underground (subsol)/ mail: mihai.todor@ccs.ro.

Aici va fi titlul domeniului abordat în această secțiune sau al articolului respectiv 

Acesata zona este in constructie iar textul va fi inlocuit cu cel corect imediat ce acesta va fi primit. Acesata zona este in constructie iar textul va fi inlocuit cu cel corect imediat ce acesta va fi primit. Acesata zona este in constructie iar textul va fi inlocuit cu cel corect imediat ce acesta va fi primit. Acesata zona este in constructie iar textul va fi inlocuit cu cel corect imediat ce acesta va fi primit.

Acesata zona este in constructie iar textul va fi inlocuit cu cel corect imediat ce acesta va fi primit.

Acesata zona este in constructie iar textul va fi inlocuit cu cel corect imediat ce acesta va fi primit. 

Vezi alte domenii coordonate de
Mihai Serghei Tudor

Skip to content