Eveniment CCS

Ziua Teatrului Studențesc de Animație “ContACT”

Casa de Cultură a Studenților din București împreună cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” și Societatea Artistică de Tineret ”Concret”  organizează Festivalul Ziua Teatrului Studențesc de Animație “ContACT” care se va desfășura în perioada 15-16 iunie 2024, la Casa de Cultură a Studenților București situată în Calea Plevnei nr. 61, sector 1.

Publicul va putea viziona spectacole de teatru de animație pentru tineri care pot fi de la spectacole vizuale la pamflete politice, de la fabule la poveşti adevărate și care pot atinge orice subiect antic sau contemporan și va putea participa la ateliere deschise de scenografie pentru Teatrul de Animație.

            În Teatrul de Animaţie orice obiect devine păpuşă atunci când este mânuit.Păpuşa nu este pur şi simplu un obiect, ea este o instalaţie, adeseori făcută de către actorii mânuitori sau studenţii care învaţă această artă. Spectacolele studenţilor de la secţia Teatrului de Animaţie sunt făcute, construite de către ei şi profesorii acestora. Nu există ateliere specifice de scenografie de păpuşi în cadrul universităţilor.

Aceşti studenţi, care-şi lucrează cu propriile forţe aceste mici bijuterii vizuale (păpușile), nu au unde să le prezinte în afara facultăţii, iar noi ne alăturăm celor care le întind  mână să se facă cunoscuţi, să fie impulsionaţi şi apreciaţi.

            Primul contact este foarte important: îţi dă energie şi motivul pentru care merită să mergi mai departe.

Sperăm ca și studenți de la alte facultăți să se apropie de Teatrul de Animație vizionând spectacolele.

Proiect realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse

Organizator: Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti
Parteneri: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, SCAT Concret

 

Skip to content