Eveniment CCS

APUSENI, ȚARA DE PIATRĂ

Joi, 25 aprilie 2024, ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti din Calea Plevnei nr. 61, sector 1, va avea loc vernisajul expoziţiei şi prezentarea catalogului Apuseni, țara de piatră din cadrul proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

Apuseni, țara de piatră ne introduce într-o lume fascinantă ce înmănunchează fotografii cu chipuri mai vechi și mai noi ale Munților Apuseni, realizate de artiști fotografi sub umbrela generosului proiect Fotogeografica al Casei de Cultură  Studenților București. În deschiderea catalogului regăsim mesajele doamnei Natalia-Elena Intotero, ministru Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și a renumitului speolog Cristian Lascu.

Catalogul Apuseni, țara de piatră a fost realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

În palmaresul programului Romania Student Tour sunt consemnate alte 15 albume iconice de mare succes: Comorile Olteniei de sub munte; Maramureș, moștenirea unui neam; Ținutul Pădurenilor, inima de fier a Daciei Străbune; Civilzația Mărginimii; Transilvania, inima României; Dobrogea la răscrucea timpurilor; Descoperirea naturii în Gorjul montan; Ținutul Vulcanilor, izvor de civițizație; Pădurea Craiului, Țara dintre Crișuri; Din lumea Banatului; Haţeg, ţinutul dinozaurilor; Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, leagăn de legendă, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei.

***

Romania Student Tour este un concept autentic pentru redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică, Fotogeografica, prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor românești, pune în aplicare un trio-dimensional știință, pasiune, artă. Proiectul a demonstrat la numeroase evenimente culturale și de tineret, în plan intern și internațional, că este un produs cultural cu consistență valoroasă și vizibilitate notabilă.

Program

Casa de Cultură a Studenților București

25 aprilie 2024 

Expoziție de fotografie

Apuseni, țara de piatră

Mesaj Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Apuseni, țara de piatră

transpunere video după albumul omonim, prezintă Cristian Lascu, cercetător, speolog  

Apuseni 

film realizat de ”doctorul munților”, Christian Ciubotărăscu, speolog,  AS Sfinx 

Cântece de munte

Solaris Grup

Muzică tradițională veche

Grupul Truverii

Skip to content