Eveniment CCS

REGAL HARD ROCK LA BUCURESTI

29 octombrie 2022
Vezi imagini de la Regal Hard Rock

În seara de 29 octombrie 2022, vă așteptăm la un regal al muzicii hard rock! Casa de Cultură a Studenților, Sala STUDENT, găzduiește un eveniment special, la care fanii muzicii de calitate sunt așteptați în număr cât mai mare.

Vor urca pe scenă, pentru a susține două concerte extraordinare,trupele EMERALD și JOANA. Evenimentul este un concept inedit al artistului IORGOS EFREMIDIS, pe numele de scenă BULI, care s-a născut în România, fiind fiu de emigranți politici.

Bulli trăieşte în România pana la varsta de 30 de ani, timp în care formează trupa ANA, care a activat pe scenele românești în perioada 1983-1992. Formaţia ANA s-a înfiinţat la Bucureşti, în iulie 1983, marcând un an de efervescenţă al rockului bucureştean în care, pe lângă casele de cultură ale tineretului, unele studenţeşti şi altele muncitoreşti, au apărut, precum „ciupercile”, numeroase formaţii  hard & heavy şi new wave.

Debutul muzical al formaţiei ANA are loc în noiembrie 1983, în cadrul unui festival organizat la celebrul Club T4 (Turturele). Urmează numeroase concerte în “circuitul” bucureştean care cuprindea cluburi şi, în premieră, săli de spectacole teatrale: Ecran Club, T4, Înfrăţirea între popoare, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, Teatrul “Ion Creangă”, precum şi participarea la festivalurile vremii: “Top T – Buzău”, “Posada Rock – Câmpulung” sau “Constelaţii Rock – Râmnicu Vâlcea”. ANA a avut o evoluție spectaculoasă, însă a întâmpinat mai multe piedici din cauzele politice ale vremii.

ANA se rodează în primăvara anului 1989, participând, cu un succes deosebit şi la un festival rock organizat la Arenele Romane din Bucureşti.

Urmează sezonul estival, pe terasa “Doina” din Mamaia (iulie 1989) şi pe terasa “Cosmos” din Eforie Sud (august 1989), unde ANA îşi face un grup numeros de fani care vin seară de seară la “cântările” trupei.

Toamna, sunt invitaţi din nou să înregistreze la Electrecord, pentru un “split LP” . În acelaşi timp, vine şi o propunere de înregistrări pentru Radio România.

Din păcate, cu doar două zile înainte de începerea înregistrărilor, trupa se …autodizolvă, în urma unor contradicţii majore între membrii ei.

Încercarea de a se reface trupa, fără Buli, este un eşec, astfel că ANA, vor reveni pe scenă abia în 1990.

Oricum, ANA rămâne una dintre trupele importante ale undergroundului bucureştean din anii 80

 

In 2022 povestea este dusa mai departe de TRUPA JOANA, care a preluat creatia TRUPEI ANA si revine pe scena cu hard rock-au anilor 80 si nu numai. .

 

Pe 29.10.2022 la CASA DE CULTURA A STUDENTILOR, urca pe scena si deschide seara

Trupa JOANA, adica:

IOANA MACOVEI VLASCEANU- solista

MARIO DUMITRESCU- tobe ( fost component ANA)

FLORIN IONESCU-chitara

RARES DUMITRASCU – chitarra bas

VALI ANDREESCU – keys

 

BULI insa nu paraseste muzica. Pleaca in Grecia si dupa o perioada, formeaza TRUPA EMERALD.

EMERALD (Hard Rock Band) este o trupa de hard rock melodic din Grecia infiintata in anul 2013 de Iorgos Buli Efremidis. Repertoriul este axat pe compozitii proprii, contine insa si preluari din repertoriul clasic hard rock international (Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep, Gary Moore, etc.).
La inceputul anului 2016 trupa a lansat un demo – „Stay On The Track” – care poate fi ascultat pe canalul de YouTube al trupei si poate fi descarcat de pe Bandcamp. In curand va lansa si un album care va contine 10 piese noi.

Urca pe scena la Bucuresti:

Michalis Patapis – Tobe,

Babis Sykakis – Bas,

Emmanouela Vidaki – Claviaturi,

Iorgos Buli Efremidis – Chitara,

Eva Efthimiou – Voce .

Vin foarte rar in Romania, asa ca seara va fi  incendiara.

HARD ROCK HALLOWEEN NIGHT, SALA STUDENT 29.10.2022 ora 20.00. Acces ora 19.00.

Eveniment organizat cu sprijinul CASEI DE CULTURA A STUDENTILOR,

seara culturala pentru studenti, cu participarea SOLARIS ROCK GROUP(BEBE ASTUR),  sustinut de MARK TWAIN INTERNATIONAL SCHOOL , producator HASHTAG PRODUCTION.

Rezervari 0759969699

https://www.facebook.com/events/443268727950029

 

Skip to content