Eveniment CCS

Romania Student Tour

27 – 30 octombrie 2022

”De la Olt la Dunăre”

În perioada 27 – 30 octombrie 2022, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti realizează prima etapă de teren, din acest an, a proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi
promovare a patrimonului cultural şi natural al României.

Cu acest prilej, sunt programate deplasări în aria geografică a județelor Vâlcea, Gorj și Mehedinți, respectiv a depresiunilor montane și submontane, având ca obiective: ansambluri arhitecturale, tradiţiile și obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere și arheologice.

Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică Fotogeografica, prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor românești, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto “Comorile Olteniei de sub munte”, care se doreşte reprezentativ pentru această regiune cu un potenţial deosebit şi care permite publicului larg să cunoască şi să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiţie, istorie şi de obiectivele sale turistice.

Catalogul va fi prezentat la diverse evenimente naţionale şi internaționale. În urma acestor acţiuni, vor fi organizate la Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Tărgu Jiu, cât şi în alte localități din regiunea explorată, prezentări, dezbateri, expoziţii și proiecții video.

În palmaresul programului sunt consemnate acţiuni ce s-au concretizat în 14 cataloage foto de mare succes: Maramureș, moștenirea unui neam; Ținutul Pădurenilor, inima de fier a Daciei străbune; Civilzația Mărginimii; Transilvania inima Romăniei; Dobrogea la răscrucea timpurilor; Descoperirea Naturii în Gorjul montan; Ținutul Vulcanilor, izvor de civilizație; Pădurea Craiului, Țara dintre Crișuri; Din lumea Banatului; Haţeg, ţinutul dinozaurilor; Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, leagăn de legendă; Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei.

Director
Cornelia Bilțiu Dăncuș

Skip to content