Raport de activitate pentru anul 2015

In Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti au loc manifestări cultural-artistice şi educative structurate pe următoarele direcţii :
•    proiecte cultural artistice (organizare de stagiuni teatrale şi muzicale, festivaluri, concursuri, expoziţii, participări la manifestări interne şi internaţionale);
•    proiecte educative non-fomale (organizare de cursuri in diferite domenii, cluburi de turism, fotografie, etc);
Majoritatea se derulează cu ritimicitate pe tot parcursul anului.

În anul 2015  proiectele noastre au fost realizate în parteneriat cu instituţii şi organizatii naţionale printre care amintim:
Societatea Cultural- Artistică de Tineret “Concret”, Fundaţia Culturală “Sound”, Asociatia Teatrul Podul, Societatea Culturală “Eugen Ionescu” din Slatina, Primaria sector 4, Primaria sector 6

 Curtea Comediantilor editia a XV-a
Curtea Comedianţilor este un atelier de creaţie artistică, descoperire, cultură, un spaţiu atemporal în care căutam să ne găsim rădăcinile culturale europene. Acest eveniment readuce în mileniul trei viaţa şi spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist şi baroc, dar şi tradiţiile acelor vremuri rămase în conştiinţa populară.

Curtea Comedianţilor este un atelier cu public având multiple deschideri:

•    Atelier închis - tinerii participanţi fac cunoştinţă cu arta veche a artiştilor ambulanţi şi cu elemente ale identităţii culturale europene, in cadrul unor subateliere specializate - teatru itinerant si de imrovizatie, dans, muzica, scenografie, jonglerie, gastronomie - descoperind modul de viaţă, filozofia şi cultura din perioada secolelor X – XVII, redescoperind legăturile spirituale dintre spaţiile geografice europene ce au la bază creaţia tradiţională
•    Ateliere deschise - se prezintă publicului larg din diferite locatii rezultatele colaborării, a cercetării şi transmiterea (multiplicare) cunoştinţelor către tineri
•    Stagiunea comedianţilor – prezentarea unor spectacole realizate în Atelier precum şi ale unor grupuri artistice invitate in locatiile unde se sustin si Ateliere
•    Peregrinatio - prezentarea unor momente ale Curtii Comediantilor in diferite locatii cu vestigii istorice, fie in colaborare cu alte proiecte culturale, fie independent.
Ediţia din 2004 a primit Premiul pentru cel mai bun proiect cultural pentru tineret din parteaAgentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor
Editia din 2007 a fost onorata cu Mentiune la sectiunea Arta si Cultura din partea Galei Societatii Civile

CURTEA COMEDIANTILOR 2015– 15 ani – Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala – editia a XVI-a  
Perioada iunie - noiembrie
Loc de desfasurare :
PEREGRINATIO : iunie: Medias, Iasi ; iulie : Tg.Neamt, Ardud, Sighisoara; august : Suceava, Rasnov, Hunedoara; octombrie : Oradea
ATELIERE : (inchise)iunie, septembrie: Bucuresti; (deschise) iulie: Sovata - Sighisoara; (deschise) august: ALBA IULIA

Participanti directi: PEREGRINATIO : 7 tineri; ATELIERE: 20 tineri
Public spectactor: 3500 persoane
Reprezentatii:
spectacole si concerte: PEREGRINATIO: 36
ATELIERE deschise: 14
ATELIERE inchise: 6
Fotografii, afisul, descrierea pe larg a proiectului este pe blogul proiectului http://curteacomediantilor.blogspot.ro/

Articole si fotografii pe pagina FB/Truverii
 http://truverii.blogspot.com
http://petitoarea.blogspot.com
http://companiadeartastudio24.blogspot.com
http://scatconcret.blogspot.com
http://mediovalia.blogspot.com
http://artadeafispectator.blogspot.com

 Promovarea Traditiilor Populare Romanesti in Scoli si Licee
Este un proiect pe care il deruleaza Ansamblul folcloric DOINITA din CCS Bucuresti atat  pentru a atrage noi membri in ansamblul cat si pentru a promova traditile populare romanesti in randul viitorilor studenti

 Proiectul se deruleaza in perioada ianuarie - decembrie 2015.

Pe pagina de FB/AnsamblulDoinita sunt fotografii si descrieri ale spectacolelor sustinute pana acum.

Ansamblul folcloric DOINITA este alcatuit din tineri cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani. Desi proaspat infiintat (in anul 2009) se mandreste cu participari nationale si internationale si cu aprecieri din partea persoanelor de specialitate. Proiectul “Promovarea traditiilor romanesti in scoli si licee “ le-a adus peste 2000 de tineri public spectator .

La inceput de an universitar 2015, ansamblul primeste noi membri.

Schimb cultural folcloric “Zilele prieteniei in Romania”
Schimbul Cultural International “Zilele Prieteniei in Romania” s-a desfasurat in perioada 26-29 martie 2015 in Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

Organizatorii acestui proiect au fost Ansamblul folcloric Doinita/Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti , Asociatia Doinita Dance Studio Bucuresti, Cultural&Folk Art Association Sveti Sava din Belgrad, Serbia si Asociatia Vangeloff din Sofia Bulgaria.

S-au desfasurat ateliere de dans in zilele de 26 si 27 martie 2015 unde  atat membrii grupurilor participanti, cat si publicul prezent (cca. 200 de persoane) au invatat cate un mic dans al fiecarui ansamblu prezent.
S-a organizat si un schimb de experienta intre Ansamblul Folcloric Doinita al CCSB si Ansamblul Folcloric Studentesc Junii Brasovului al CCSBv, unde fiecare ansamblu a invatat un dans de la celalalt ansamblu in 2 zile si apoi dansurile au fost prezentate pe scena., la spectacolul comun din 28 martie din Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, in prezenta Excelentei Sale, domnul Branko Brankovic, ambasador al Serbiei in Romania. Au fost prezenti cca. 500 de spectatori.

Pe pagina de FB/AnsamblulDoinita sunt fotografii si detalii

Fotogeografica
FOTOGEOGRAFICA este cea mai importanta manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor romănesti.

De mulți ani Fotogeografica este mult mai mult decât un concurs de imagini. A devenit o instituție care  descoperă tineri și pasionați fotografi dintre care mulți devin deja, iată, artiști fotografi de clasă. Talentul lor a făcut posibilă publicarea unor articole despre natura sălbatică, specii remarcabile, peisaje surprinzătoare, farmecul încă puțin alterat al lumii satului de munte. Astfel de fotografi au ajuns cunoscuți pe plan internațional ca ambasadori ai unei Românii pline de farmec.
Cristian Lascu National Geographic Romania

FOTOGEOGRAFICA este o carte de vizită pentru participanţi şi o oportunitate pentru parteneri. (www.fotogeografica.ro)

A.    Calendar Fotogeografica 2015
Lansare Proiect: 1 februarie 2015
Înscrieri: 20 februarie  -  20  martie 2015
Jurizarea lucrărilor: 30 martie  - 3 aprile 2015
Anunţarea rezultatelor: 15 –  20 aprilie 2015  
Vernisaj: 24 aprilie 2015, ora 18:30, Muzeul de Istorie a Municipiului Bucuresti  (Palatul Şuţu)
Serile Fotogeografica: 27 aprilie - 23 mai 2015, proiecţii video şi diapozitive, prezentări cu teme din domeniul ştiinţei, artei fotografice sau sportului.

In cadrul actiunilor complementare  s-au celebrat  urmatoarele zile internationale si europene:
•    9 Mai, Ziua Europei;
•    10 Mai, Ziua Păsărilor şi Arborilor;
•    15 Mai, Ziua Mondială de Acţiune pentru Climă;
•    22 Mai, Ziua Internaţională a bio-diversităţii;
•    23 Mai, Ziua Acţiunii Internaţionale pentru Protecţia Sănătăţii şi Mediului; 24 Mai, Ziua Europeană a Parcurilor.

Despre Fotogeografica sunt postari si detalii pe FB/Fotogeografica si pe www.fotogeografica./ro


Romania Student Tour
Romania Student Tour este un program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României.
In cadrul proiectului Romania Student Tour, se pune accentul pe utilizarea imaginilor ca mijloc artistic de promovare a acţiunilor în natură, fie ele de protecţie a valorilor naturale şi culturale sau expediţii în ţinuturi sălbatice.
Romania Student Tour reprezintă un  cadru de exprimare nu doar a tinerilor concurenţi, ci şi a grupurilor şi organizaţiilor neguvernamentale care folosesc imaginile ca mijloc de promovare a activităţilor de protejare a valorilor naturale şi culturale pe care le desfăşoară.
Echipa care realizeaza fotografiile este selectata cu prioritate din randul participantilor la FOTOGEOGRAFICA


Palmares ROMANIA STUDENT TOUR
9 albume foto si un CD prezentare multimedia si anume:
-    Misterele Olteniei de sub Munte
-    Plaiurile Vrancei
-    Enigmele Buzăului
-    Ţinutul Neamţului, legan de legenda
-    Din tainele Bucovinei
-    Haţeg, ţinutul dinozaurilor
-    Din lumea Banatului
-    Pădurea Craiului - Țara dintre Crişuri
-    Tinutul Vulcanilor - izvor de civilizație


Calendar Romania Student Tour 2015
-    29 ianuarie 2015, vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului Pădurea Craiului, Țara dintre Crişuri la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti

-    28 mai -  2 iunie 2015, etapa de teren - deplasări în aria „aureolei mofetice” a Carpatilor Orientali (Munţii Baraolt, Bodoc, Harghita, Gurghiu, Calimani), având ca obiective: parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere, arheologice şi Natura 2000, ansambluri arhitecturale şi tradiţiile din zonă. invederea adunartii materialului fotografic pentru urmatorul catalog „Tinutul vulcanilor-legan de civilizatie
-    Iulie – septembrie, elaborarea catalogului Romania Student Tour 2015.
-    Septembrie - noiembrie 2015 -  reeditarea Colecției Romania Student Tour

28 ianuarie 2016. Expoziție și lansarea Catalogului Ținutul vulcanilor, izvor de civilizație – Casa de Cultură a Studenților București.
C.    Rezultate
•    Expozitie Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti Tara dintre Crisuri ~ 200 de participanti
•    Editarea și reeditarea Colecției Romania Student Tour 1000 seturi, 8000 cataloage -  o reflecție iconică a autenticitații țării noastre.
•    Colecție Romania Student Tour, conține albumele foto Plaiurile Vrancei, Enigmele Buzăului, Ţinutul Neamţului leagăn de legendă, Din tainele Bucovinei, Haţeg ţinutul dinozaurilor, Din lumea Banatului, Pădurea Craiului țara dintre Crişuri şi Ținutul Vulcanilor izvor de civilizație.
•    Prefața fiecărui album în parte este semnată de o personalitate devenită brand de țară, adevărați ambasadori ai României: Gabriela Szabo, Ticu Lăcătuşu, Cristian Lascu, alături de profesori unversitari ori reprezentanți ai autoritaților publice și societății civile.
Activități:
•    International Conference–Environment at a CrossrOads: SMART approaches for a sustainable future, conferință cu vizibilitate internațională deosebită organizată de Universitatea București. Romania Student Tour recomandat ca proiect viguros ce susține excelența în educația nonformală și ilustrat (13 -15 noiembrie 2015, Cercul Militar Național);
•    Târgul de Turism al României, Romania Student Tour cel mai sugestiv program naţional de redescoperire a patrimonului cultural şi natural al României realizat de studenți și tineri, prezentare realizată de Universitatea Spiru Haret (13 – 15 noiembrie 2015, ROMEXPO);
•    Târgul de Carte Gaudeamus 2015, Romania Student Romania este prezentat la stand, de Radio București FM, (18 -22 Noiembrie 2015, ROMEXPO
•    Festivalul Național Studențesc de Teatru Absurd „EUGENE IONESCO”  ediția XXI, colecția Romania Student Tour oferită trupelor participante (20 – 22 noiembrie 2015);
•    Romania La Taifas – proiect GEST, dezbatere publică la Facultatea de Administrație și Afaceri – Universitatea București (3 decembrie 2015);
•    Gala premiilor de excelență pentru etnicii români din comunitățile istorice, colecția Romania Student Tour oferită tuturor delegațiilor participante (7 decembrie 2015, Teatrul Național „I.L. Caragiale”);
•    Conferința Siturile Natura 2000 în Romania, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, colecția Romania Student Tour oferită delegațiilor participante (18 decembrie 2015, Ministerulu Mediului);
•    Festivități Culturale organizate de Institutul Cultural Român la Palatul Mogoșoaia, colecția Romania Student Tour, prezentată de Grupul de Muzica Medievala Tradițională și Truverii, ca produs culturalal CCS Bucuresti (18 și 20 decembrie 2015)
•    Colecția Romania Student Tour a fost oferită cu ocazia Zile Naționale a României și Sărbătorilor de Iarnă, Președintelui României, Primului Ministru al Romaniei, Ministrului Tineretului și Sportului, Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministrului Culturii,  Ministrului Mediului, Apelor și Padurilor, Ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Ministrului delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Ambasadorului României în Germania, Rectorului Universității Politehnicii București, Asociației „21 Decembrie” (1 – 25 Decembrie 2015)
•    La Gala Ligii Studenților Români din Străinatate, colecția Romania Student Tour a fost  oferită tuturor premianților, reprezentanților mediului academic, societații civile, mass mediei, ambasadorilor prezenți și membrilor corpului diplomatic (Palatul Parlamentului, 7 ianuarie 2016);
•    Eveniment 28 ianuarie 2016. Expoziție și lansarea Catalogului Ținutul vulcanilor, izvor de civilizație – Casa de Cultură a Studenților București.

Centrul de Consiliere pentru Tineri
Perioada de desfăşurare : aprilie-decembrie 2015
Număr de participanţi : 37 participanţi
Efecte benefice :
1.    Clarificarea orientării de carieră a studenţilor, prin utilizarea autocunoaşterii swot, definirea de obiective profesionale smart, identificarea valorilor personale
2.    Îmbunătaţirea informării tinerilor asupra oportunităţilor de carieră, naţionale şi internaţionale
3.    Dezvoltarea de atitudini care cresc angajabilitatea şi a comportamentului personalităţii proactive
4.    Îmbunătăţirea abilităţii studenţilor de a lua decizii în urma unui proces de analiză şi de a fi capabili ulterior să implementeze schimbări pozitive în direcţiile profesionale dorite
5.    Dezvoltarea competenţei de planificare şi a punerii în aplicare a planului de acţiune pentru obţinerea de rezultate clare
6.    Sprijinirea antreprenoriatului în randul tinerilor, asigurarea suportului informaţional necesar demărării unei afaceri pe cont propriu, mentorat de carieră
7.    Creşterea vizibilităţii M.T.S. şi C.C.S.B. prin promovarea publică către publicul larg

Training IT in sprijinul organizatiilor studentesti
Trainingul s-a adresat tuturor ong-urilor studentesti care doresc sa-si imbunatateasca capacitatea de implementare a proiectelor proprii, sa-si creasca capacitatea de a administra proiecte, de a strange fonduri in 2016.
Temele de discutie : Cloud, Managementul comunitatilor, Elemente de comunicare si promovare online a ong-urilor, Instrumente noi de fundraising online, Aplicatii de productivitate pentru organizatii

Workshop de Consiliere in cariera pentru studenti
Participantii au fost pregatiti in tehnicile de baza ale unui interviu, au aflat despre Brain Management – cum sa-ti utilizezi creierul cat mai eficient pentru atingerea obiectivelor, au descoperit perspective noi si recomandari din “spatele scenei”, de la angajatori.
Exercitiile si filmele prezentate au aratat studentilor cum sa se pregateasca cat mai bine pentru obtinerea unui job, prin analiza partilor bune si greselilor de evitat intr-un interviu.

Proiectul are pagina de internet http://www.centruldeconsiliere.blogspot.com

Scoala de Folclor
Este un proiect pe care il deruleaza Ansamblul folcloric DOINA din CCS Bucuresti atat  pentru a atrage noi membri in ansamblul cat si pentru a promova traditile populare romanesti in randul studentilor si  se va derula pana in luna decembrie 2015.
Ansamblul Doina al Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti este grupul resursa in care fiecare generatie de studenti din capitala invata gratuit specificul folcloric national, pe care il prezinta apoi in spectacole de succes.
Este primul ansamblu folcloric studentesc  de amatori din tara , infiintat in  anul 1963 .
Participarea in proiectul SCOALA DE FOLCOR are efecte benefice, putem enumera :
1.    Asigurarea accesului tinerilor la creaţie culturală de calitate
2.    Stimularea interesului tinerilor pentru cunoaşterea tradiţiilor româneşti, a dansului, muzicii şi portului popular naţional
3.    Susţinerea exprimării culturale active a tinerilor şi sprijinirea talentelor
4.    Dezvoltarea abilităţilor personale şi sociale a tinerilor
5.    Încurajarea stilului de viaţă sănătos şi asocierii de către tineri a recreerii cu practicarea mişcarii fizice
6.    Creşterea vizibilităţii M.T.S. şi C.C.S.B. prin promovarea publică către publicul larg

In 2015 Ansamblul folcloric DOINA al C.C.S.B. a prezentat spectacole pentru :
-        Galele Folclorului Studentesc - Casa de Cultura a Studentilor Ploiesti
-        Congresul international studentesc AIESEC EUROCO
-        Programul ARC pentru Diaspora Romaneasca - Sulina (Ministerul de Externe, Ministerul Tineretului si Sportului)
-        Campania nationala "Invata sa Imparti" KFC Romania pentru SOS Satele Copiilor
-        Proiectul de prevenire "Gandire Fresh"  - Politia Capitalei
-        Festivalul Ambasadelor “Open Your Culture”
-        Festivalul Namaste India (Muzeul National al Satului)
-        Festivalul Operei Copiilor (Parcul Herastrau)
-        Dialog intercultural Romano-Francez (Biblioteca Metropolitana Bucuresti)
-        October New Fest editia I Magurele
-        Congresul ECMA ( Muzeul National de Arta)
-        Saptamana culturala Era Kinderland
-        Conferinta internationala Western Union
-        Conferinta internationala Energie Nucleara
-        Chabad Lyubavitsh of Romania
-        Campania nationala "Fii irlandez pentru o zi" St. Patrick's Day
-        Novartis Award Gala (Palatul Parlamentului)
-        Dragobetele la Ambasada S.U.A.
-        Spectacol pentru leaderii americani Procter & Gamble
-        Serbarea de Craciun Centrul de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (Liceul Matei Basarab)
-        Concerte de Colinde Romanesti pentru:Uniunea Studentilor din Romania, Radio 21, Revista Biz, Adevarul, Burda International, Bienemaja, First Steps, Kooperativa 2.0, Times New Roman, Hesper SA.

Proiectul are pagina de internet http://www.ansambluldoina.blogspot.com

Zilele Tineretului 2-9 mai
Scopul principal al proiectului il reprezinta sarbatorirea Zilei Tineretului – 2 mai, a Zilei Europei – 9 mai, (denumite sugestiv Zilele Tineretului 2-9 mai 2015) prin crearea unui program complex (Bucuresti / Costinesti) care sa se desfasoare intre aceste zile si care sa vina in intampinarea nevoilor tinerilor si studentilor prin oferirea de metode alternative de petrecere a timpului liber, promovarea evenimentelor culturale de calitate in randul acestora, promovarea sportului ca modalitate de petrecere a timpului liber si a unei vieti sanatoase, etc.

Tabere de Vară pentru Studenţi
In lunile iulie – august 2015 Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti  a organizat şi coordonat programul Ministerului Tineretului si Sportului ”Tabere de Vară pentru Studenţi”.
Un număr de 400 de studenţi de la Universitatea Politehnică Bucureşti, Uniunea Nationala a Studentilor din Romania si Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti au beneficiat de  serii de tabere la mare şi la munte în perioada vacanţei de vară iar gestionarea locurilor pe serii şi destinaţii a fost asigurată de salariati din CCS Bucureşti.

Excelență în leadership | Încă un Atelier – leadership prin actorie
Proiectul s-a constituit sub forma unui curs de 12 sesiuni, care să ajute participanții în asumarea de abilități specifice din sfera leadershipului. Cursul s-a desfășurat pe parcursul a două luni calendaristicie (octombrie-noiembrie 2015). Metoda de predare a presupus adaptarea unor exerciții de actorie la necesitățile unui curs specific de leadership. Exercițiile, constituite sub forma unor jocuri, au fost împrumutate din antrenamentul actorilor profesioniști.  
În cadrul celor sesiunilor s-au abordat următoarele teme:
1.    Înțelegerea rolului de lider;
2.    Orientarea către proces
3.    Responsabilitatea procesului – asumarea autenticității și a unui rol pro-activ în cadrul grupului;
4.     Interviul personal – înțelegerea propriului mod de a gândi;
5.    Procesul actoricesc;
6.    Gândirea laterală – dezvoltarea imaginației;
7.    Atenția îndreptată către exterior – spre altcineva;
8.    Interviul – asumarea unui alt mod de gândire (v.1.0)
9.    Tehnică vocală – respirație, impostație, dicție;
10.    Tehnici de auto-control;
11.    Asumarea unui alt mod de gândire (v.2.0);
Ultima sesiune a reprezentat recapitularea exercițiilor parcurse, fiecare participat asumându-și, pe rând, atât rolul de conducător de joc, cât și cel de subordonat. Astfel, participanții și-au putut asuma sarcinile unui lider, pentru o înțelegere cât mai bună a responsabilităților impuse de acest rol.
Poze de la curs puteți găsi pe pagina de facebook a „încă un Atelier”: facebook.com/incaunatelier

Rebranding CCS

Proiectul isi propune cresterea in mediul online (website CCS, pagina de Facebook a institutiei) a numarului de vizitatori si de followeri/friends, o mai buna cunoastere a Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti in randul tinerilor si studentilor din mediul bucurestean

Acest lucru presupune dezvoltarea, functionalitatea si interconectivitatea aplicatiilor on line menite sa sustina vizibilitatea CCS in randul publicului tinta, care, se stie, ca mod de comunicare foloseste cu precadere mediul virtual.

De peste 75 de ani Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti se reinventeaza si se mentine in pas cu fiecare generatie tanara care ii trece pragul. Pentru a ne mentine in pas cu timpurile actuale, evidentierea unitara a marcii CCS, ar aduce la intarirea vizibilitatii Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti ca centru de cultura si educatie non formala.

Perioada de derulare: mai – decembrie 2015

Concertele anotimpurilor

Seri de spectacole de muzica diversa din care putem enumera.
“O seara de opera” pe data de 4 noiembrie 2015.
Participanti: 400 de tineri public spectator
eveniment pe FB/o seara de opera

Concerte cu Mircea Baniciu, Teo Boar, Vlady Cnejevici - 5 si 12 noiembrie
evenimente mediatizate pe FB

"De la opera la rock"-pe 13 decembrie-spectacol cu tineri interpreti, un spectacol dedicat victimelor din incendiul de la Colectiv
Public spectator: 300 persoane

 Cenaclul literar muzical "Marin Preda"- realizat in parteneriat cu Asociatia Cultinet si www.jurnalulbucurestiului.ro. Trei editii s-au bucurat de participare a peste 500 de persoane public spectator
Constituit pe un nucleu din Liceul Marin Preda, cele trei editii au adunat peste 50 de tineri autori.
x  La prima editie a fost lansat romanul Calatoria al scriitoarei Lili Craciun, in prezentarea plina de aplomb a poetului Florin Iaru.
x  S-a constituit nucleul cenaclului prin eleva Camelia Moise, profesoarele Maria Fitcal si
Georgiana Barbulescu, jurnalista Rodica Oniga si editorii de carte de poezie Lenus Lungu si Danut Desliu.
x  Ne-am bucurat de prezenta constanta a scriitorilor Nic Iliescu, George Tei, dar si a tinerilor poeti Andrei Slavuteanu si Marius Conu.
x  Au fost lansate cartile de poezie ale  autorilor: Puiu Raducan, Gabriela Mimi Boroianu, Anca Marinela Chisar si Costache Nastase, dar si antologia de poezie romano-franceza si revistele Taifas literar si Steaua Severinului.
x  Au prezentat recitaluri artisti folk recunoscuti precum Mircea Vintila, Ion Marinescu si duetul Marius si Tatiana Ojog.
x La ultima editie au recitat poezie elevi de la liceele Marin Preda, Eugen Lovinescu si Traian, si au cantat artisti folk precum Kethy, eleva la Liceul de arta Nicolae Tonitza si grupul folk de la liceul Marin Preda. De asemenea au sustinut microrecitaluri interpretele de muzica pop Ioana Sandu si Carmen Anton.
 
Linkuri articole despre Cenaclul Parin Preda:
http://jurnalulbucurestiului.ro/cenaclul-literar-muzical-marin-preda-pe-12-noiembrie-la-casa-studentilor/
http://jurnalulbucurestiului.ro/cenaclul-literar-muzical-marin-preda-bonus-mircea-vintila/

Concert al grupului coral Sound si spectacol ansamblul folcloric Doinita ”Colindăm, colindăm”-19 decembrie

Fotografii si alte detalii se regasesc pe pagina de FB a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti. Pentru fiecare manifestare, promovarea s-a facut si prin pagina proprie de eveniment.

 Cursuri gratuite de fotografie pentru studenti
Curs de initiere in tehnica fotografica.
Obiectivele generale ale acestui curs sunt:
- Cresterea gradului de integrare socio-culturala a studentilor cu posibilitati financiare reduse
- Introducerea studentilor cu posibilitati financiare reduse intr-un domeniu profesional alternativ, cu potential antreprenorial
Obiective specifice
- cunoastrea tehnicii fotografice si a procedurilor profesionale de utilizare a acesteia
- cunoasterea reperelor estetice necesare in crearea imaginilor fotografice
- cunosterea principalelor insusiri ale genurilor fotografiei de portret, reportaj, documentar
- deprinderea conceperii unei ordini de lucru si atentiei pentru detalii
- integrarea intr-un domeniu cultural care transcede mediul universitar, formal
Proiectul isi propusese 3 module de curs pentru un numar de 60 de studenti.Ca urmare a faptului ca  numarul celor inscrisi care au urmat si finalizat cursul a fost de 80 de persoane, s-au organizat 6 module de curs in perioada octombrie - decembrie 2015 . Studentii care au urmat cursul  isi pot continua activitatea in domeniul fotografiei prin participarea la proiectele traditionale ale casei de cultura, dar, mai ales, la activitatea de documentare a activitatilor, sustinute/ organizate de Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti. 

Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru al Absurdului “Eugène Ionesco”
Scopul festivalului de teatru, ajuns la cea de a XXI-a editie este acela de a stimula schimbul de exeprienta intre trupe de teatru de amatori care activeaza in cadrul caselor de cultura ale studentilor, stimularea tinerilor studenti in vederea imbunatatirii performantelor lor artistice teatrale, cresterea numarului de spectatori la spectacolele din stagiunea noastra teatrala permanenta, gasirea de noi membri pentru formatiile noastre teatrale.
Teatrul inspirat din scrierile de dramaturgia absurdului este foarte prezent  in repertoriul teatrelor pentru tineret, iar istoria si arta nu pot fi întelese si asimilate temeinic fara corelarea informatiei cu perceperea vie a personajelor si a contextului istoric, geografic si cultural al diverselor etape studiate.
Educatia prin arte este menita sa le formeze si dezvolte tinerilor gustul estetic care este capabil sa selecteze si sa directioneze atat procesul formarii estetice, cat si continutul si manifestarile estetice ale vietii tinerilor.

Perioada de desfășurare: 20-22 noiembrie 2015
Participanti directi: 50
Public spectator la cele 9 spectacole : 850 persoane
 
Proiectul a fost mediatizat online pe site-ul www.ccs.ro, pagina de Facebook si pe paginile partenerilor media ai festivalului. De asemenea, a fost creat eveniment pe Facebook

 Sustinerea  evenimentelor realizate in parteneriat cu alte entitati: ONG Studentesti, ONG de Tineret
În anul 2015 Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti a continuat să susţină proiectele organizaţiilor studenţeşti şi de tineret oferind sprijin logistic,  dotari tehnice in limita posibilitatilor, uneori si sustinere financiara:
Proiect    ,,Cupa  Leon  Teodorescu”
Organizat in parteneriat cu Liga Studentilor si Absolventilor UNEFS
Perioada  de desfasurare =18 -22 Mai 2015
Nr. Participanti =144
Efecte benefice = Sanatate, Sport si Recreere

Proiect   ,, Rolul Patrimoniului National in realizarea unor locuri de munca”
Organizat in parteneriat cu Asociatia Parteneriat pentru Europa
Perioada  de desfasurare =6 – 12 Septembrie 2015
Nr. Participanti = 40
Efecte benefice = Stimularea creativitatii tinerilor in domeniul economic si social.

Proiect ,, Un mediu curat, un mediu sanatos”
Organizat in parteneriat cu Asociatia Liga Studentilor din Bucuresti
Perioada  de desfasurare =   27 – 30 august 2015
Nr. Participanti = 100
Efecte benefice = Sanatate, Dezvoltarea unui stil de viata ecologic

Proiectul:Stimularea participarii la programe educative
Stimularea participării tinerilor în programe educative sub egida Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti - Ministerul Tineretului si Sportului.
Perioada: 17-22 august 2015

Proiect   ,,Cu noi incepi  proiectul  tau”
Organizat in parteneriat cu Liga  Studentilor  din  Bucuresti
Perioada  desfasurare = 18 – 20 Decembrie 2015
Nr participanti = 200 de  studenti
Efecte  benefice = Cultura si Educatie Nonformala
Obiectivul principal al proiectului il reprezinta  pregatirea membrilor ONG- urilor  in domeniul  scrierii de proiecte  si  atragerii  fondurilor.

Proiect  ,, Cupa  LSA – UNEFS”
Organizat in parteneriat cu Liga  Studentilor   si  Absolventilor  UNEFS
Perioada  desfasurare = 07 – 11 Decembrie 2015
Nr participanti = 140 studenti UNEFS
Efecte  benefice =  Sanatate, Sport si Recreere
Proiectul reprezinta realizarea unor competitii  precum baschet, handbal 3x3,  tenis de masa, fotbal tenis (tenis de picior), badminton si sah, prin sprijinirea unei parti a activitatilor din cadrul proiectului propus de catre Liga  Studentilor   si  Absolventilor  UNEFS.

Proiect ,, ASIMST  te  INDRUMA”
Organizat in parteneriat cu Asociatia Studentilor din Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice  ( AS IMST)
Perioada  desfasurare = 28 – 30 Noiembrie 2015
Nr participanti = 90 de  studenti.
Efecte  benefice = Cultura si Educatie Nonformala
Scopul proiectului il reprezinta  realizarea  unor  sesiuni de training-uri pentru studenti si tineri, pentru dezvoltarea abilitatilor de comunicare, de lucru in echipa, de gandire creativa, leadership, precum si dezvoltarea unei atitudini orientate spre rezolvarea de probleme, cresterii asociativitatii si capacitatilor de management asociativ in randul studentilor.

Concert simfonic cu studentii Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti - 17 decembrie, eveniment organizat de Asociatia Studentilor din Universitatea de Muzica Bucuresti

STUDENTIADA
Organizat in parteneriat cu Uniunea  Nationala a Studentilor din Romania
Perioada  desfasurare = 26 Octombrie – 05 Decembrie 2015
,,Studentiada”, este un festival  studentesc organizat la nivel  national care determina tinerii sa participe  pe  perioada  implementarii, la diverse activitati  extracurriculare. Proiectul propune, prin activitati  derulate sa  ofere  oportunitatea  tinerilor  de  a  deprinde  competente necesare dezvoltarii  individuale si doreste sa  sublinieze  rolul  important  pe care tinerii  il  au  ca cetateni, oferindu-le  sansa  de a se cunoaste, de a interactiona si de a se implica in proiecte comune in vederea consolidarii ideii  de apartenenta la spatiu comunitar.

UNIFEST
Organizat in parteneriat cu Uniunea Studentilor din Romania
Perioada  desfasurare = 04 -17 noiembrie 2015
Proiectul  UNIFEST  urmareste stimularea implicarii studentilor in viata comunitatii prin activitati de voluntariat, ca metode alternative de petrecere a timpului liber. In  cadrul unui studiu national in anul 2008 asupra modalitatilor de petrecere a timpului liber, 88% dintre tinerii  chestionati  plasau ,,timpul liber” ca fiind printre cele mai importante aspecte din viata lor,admitand ca nu dispun de diversitate in ceea ce priveste optiunile de petrecere a timpului liber.
Scopul principal al proiectului il reprezinta realizarea unor serii de evenimente la nivel national ( Bucuresti, Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Timisoara, Sibiu, Targu-Mures, Ploiesti, Pitesti, Constanta, Iasi, Suceava, Craiova, Targoviste, Brasov, Targu- Jiu).

În anul 2015 Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti a continuat să susţină proiectele organizaţiilor studenţeşti şi de tineret oferind sprijin logistic (folosire spatii peste 1400 de ore), dotari tehnice (sunet, lumini, microfon peste 700 ore); astfel, au beneficiat de suportul CCS Bucureşti peste 25 de organizaţii studenţeşti (cu precădere) şi de tineret dintre care amintim:

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania
Uniunea Studentilor din Romania
Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni - proiectul festivalul FABulos
VIP Romania
Asociatia Studenţilor din Universitatea Bucureşti
Asociatia Studentilor si Absolventilor Filierei Francofone
Societatea Studentilor la Medicina Bucuresti- Serile Teatrului Studentesc
AIESEC Bucuresti
Asociatia Studentilor la Psihologie si Stiintele Educatiei
Asociatia Studentilor Economisti din Romania
Asociatia Studentilor la Jurnalism si Comunicare
Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti
Asociaţia “Împreună desenăm viitorul”
Asociaţia de tineret TEEN PRESS
Asociaţia montană Carpaţi
Fundaţia STUDY ABROAD ADVISING CENTRE
Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România
Clubul de Turism şi Ecologie “Ecotur”
Organizaţia studenţească ELSA Bucureşti
Asociaţia Studenţilor din Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti
Asociaţia Studenţilor la Ştiinţe Politice din Universitatea Bucureşti
Asociaţia studenţească Amicus Bucureşti
Sindicatul Studenţilor din Facultatea de Cibernetică
Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti
Asociaţia Studenţească Erasmus Student Network
Fundaţia “Let”s do it Romania”
Fundaţia Prime Romania
Fundaţia Vocaţia
Asociaţia EURO 26
Clubul Turistic Ecologic Roza Vânturilor
Centrul Român pentru Iniţiativă şi Dezvoltare Economico Socială

 Invata sa fii sanatos
Proiectul: Cupa Tinerilor Interni
Perioada: 11-13 septembrie 2015
Nr. participanti directi:200
Efecte benefice = Sanatate, Sport si Recreere

Alte proiecte care se deruleaza in CCS Bucuresti si care au sustinere logistica:
1. Stagiune de spectacole si  repetitii ale Teatrului Studentesc Podul, iar fotografii, anunturi, articole sunt postate pe pagina de FB /Teatrul Studentesc Podul
Perioada de derulare: ianuarie – decembrie 2015
Accesul publicului este gratuit.
Stagiunea de spectacole 2015 – 2016 a  inceput pe 24 septembrie!

In colaborare cu fundatia culturala Carta, Teatrul Studentesc Podul si Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti a realizat proiectul 6. Hide & Seek-Unde esti? – este un proiect ce își propune facilitarea interacțiunii dintre tânărul artist și tânărul receptor de artă, cu scopul îmbunătățirii comunicării între generații și conștientizării problemelor tinerei generații.

2. Spectacole si repetitii ale Grupului Coral Sound-dirijor Voicu Popescu, singurul cor de amatori din Romania  care a castigat medalie olimpica la festivalul international organizat la Linz, Austria. Detalii despre activitatea grupului coral Sound sunt postate pe www.choralsound.ro si pe pagina de FB/Sound Choir.

3. Participari ale grupurilor si formatiilor din CCS Bucuresti la manifestari organizate de Case de Cultura ale studentilor din tara.

    Ansamblul folcloric DOINA al C.C.S.B. la Galele Folclorului Studenţesc - C.C.S. Ploieşti (aprilie 2015)
    Teatrul Studentesc Podul la Festivalul de Teatru „Zilele Imago” de la Cluj Napoca ( martie 2015)
    Ansamblul folcloric Doinita la festivalul de folclor de la CCS Brasov (mai 2015) si CCS Cluj Napoca (decembrie 2015).

4. Expozitie de fotografie educativa dedicata Zilei Nationale a Romaniei - decembrie 2015.

Toate grupurile si formatiile participa si la diferite alte evenimente cultural artistice in Bucuresti pe durata unui an calendaristic.

La fiecare inceput de an universitar formatiile si trupele primesc noi membri.
Va puteti inscrie, nu percepem taxe.
Detalii sunt pe site www.ccs.ro si pe pagina de FB/Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti


Accesul publicului este gratuit la toate manifestarile cu public enumerate mai sus

AMANUNTE despre fiecare proiect in parte sunt actualizate si postate la timpul oportun pe site www.ccs.ro  si pe pagina de FB/Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti .


Nu ocoliti Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti unde, daca esti student si ai un hobby artistic, acesta poate fi pus in practica!                      

 

.