Despre Noi

Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti este instituţie publică, cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Construită din iniţiativa domnului Stelian Popescu – preşedintele societăţii anonime „Universul” de antrepriza ing. Emil Prager sub controlul prof. arh. Petre Antonescu, clădirea a fost inaugurată pe 18 noiembrie 1937. Generaţiilor trecutelor decenii le este cunoscută sub denumirea de Casa de Cultură a Studenţilor “Grigore Preoteasa” nume ce l-a purtat oficial din 1957 până in 1982.

Din anul 1937 şi până în prezent, trecând prin decenii de prefaceri şi convulsii politico-sociale, Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti şi-a păstrat menirea: aceea de a fi catalizator pentru descoperirea, încurajarea şi afirmarea abilităţilor cultural-artistice ale studenţilor. A fost şi a rămas o „CASĂ” în care, pentru a-ţi realiza un hobby, condiţiile de participare sunt: dorinţa, talentul, bunul simţ.

Ca student, te poti implica in activităţile Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti:

- devenind membru al formaţiilor: Ansamblurile Folclorice DOINA şi DOINIŢA, Teatrul studenţesc PODUL, Compania de Arta STUDIO 24, Grupul coral SOUND;
- petrecându-ţi timpul liber şi participând la: stagiuni teatrale, spectacole de muzica, expoziţii, festivaluri, cicluri de conferinţe, concursuri, cursuri;
- beneficiind de serviciile: inchiriere de săli pentru seminarii, work shop-uri,etc.
- implicându-te ca voluntar în organizarea a diferite festivaluri şi concursuri

Orice hobby care se înscrie în limitele bunului simţ poate deveni realitate!

Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti – foto din 1937

Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti astazi