Grupul de muzica medievala si traditionala “Truverii”

TRUVERII sunt un grup de muzica medievala si traditionala ce prezinta publicului român muzica veche europeana mai putin cunoscuta acestuia.

Concertele transmit bucuria muzicala de odinioara, dar urmaresc si o linie educationala a cunoasterii culturale.

Ceea ce fac TRUVERII este o recuperare si redescoperire a diversitatii culturale in cadrul identitatii spirituale europene.

Muzica lor se adreseaza tuturor oamenilor de la copil la batrân indiferent de nationalitate sau conditii sociale.

Aparuta în 2002 ca o trupa din cadrul Companiei de Arta STUDIO 24, din programul Curtea Comedianţilor, conceptul actualului grup TRUVERII – dateaza din 1992 de la prima editie a Festivalului de Arta Medievala de la Sighisoara. La vremea aceea publicul român avea ocazia sa intalneasca fie la Sighisoara, fie la Peles sau Sibiu pe promotorii Festivalului amintit (Mihai Serghei Todor si Gabriel Apostol avându-i alaturi pe componentii de atunci ai STUDIO 24) cântând pe strazi, spunând poezii ale trubadurilor, dansând şi jucând, aducând un aer aparte timpului contemporan care tocmai respira in libertate.

Truverii se desprind ca trupa independenta în 2003. De atunci componenta s-a tot schimbat.

Contact: Mihai Serghei Todor - fondator grup - email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pagina de FB/Truverii