Romania Student Tour la Sâmbotin, jud. Gorj

Vineri, 10 februarie 2017, ora 14:00, la Centrul de Vizitare al Administrației Ariei Naturale Protejate Nordul Gorjului de Vest Sâmbotin, județul Gorj, va avea loc prezentarea catalogului „Descoperirea Naturii în Gorjul Montan” din cadrul proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

Redăm în continuare câteva secvențe din cuvântul introductiv al lucrării realizat de domnul Bogdan Gătej, director al Administrației Sitului Natura 2000 Nordul Gorjului de Vest:

Este interesant de știut că denumirea de Gorj înseamnă muntele de la Jiu (gore-munte/ji – jiu). Cu timpul denumirea s-a extins și spre zonele de sub munte, în câmpurile depresionare și colinare de o parte și de alta a Jiului. Prin poziția sa geografică și diversitatea mediului natural, Gorjul a constituit o vatră multimilenară de cultură și civilizaţie…

Echipa Romania Student Tour ne prezintă, în albumul de față, numai căteva secvențe din acest fermecător și sălbatic “colț de rai carpatic”. Rămâne ca dumneavoastră să veniți și să-l descoperiți în întregime.”

 Romania Student Tour este un cadru de exprimare al tinerilor ce folosesc imaginile ca mijloc artistic de promovare a României, o reflecție iconică și originală a autenticitații țării noastre.

 Proiectul a fost derulat în anul 2016, sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, având ca parteneri Asociația Unitate de Suport pentru Mediu și Arii Protejate, Administrația Ariei Naturale Protejate Nordul Gorjului de Vest, Clubul Studenţesc de Artă Fotografică, National Geographic Romania, Facultatea de Geografie-Universitatea București, UNESCO ProNatura, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact/Universitatea București, Universitatea Politehnica București, Cercetașii României–Centrul Local Sf. Nicolae București.

Paul Bordas - coordonator proiect