Curs de filosofie practică

Asociaţia Culturală Noua Acropolă și Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti vă invită la Cursul de Filosofie Practică.

Printr-o incursiune prin operele unor importanți exponenți ai filosofiei orientale și occidentale (Platon, Aristotel, Plotin, Marcus Aurelius, Confucius, Buddha), cursul își propune să readucă în atenția omului contemporan valorile atemporale și autentice promovate de filosofie (gândirea liberă și conștientă, etica individuală, virtuțile civice), și modul în care acestea ne pot ajuta să ne îmbunătățim propria viață.

 Componenta interactivă a prelegerilor și formatul abordabil al acestora va asigura promovarea întâlnirii și a schimbului de idei între persoane provenite din medii sociale, educaționale și culturale diverse, dar precupate de a găsi răspunsuri la întrebări legate de sensul vieții, de problemele umane, de felul în care ar putea deveni oameni mai buni. 

Prelegerile vor accentua latura practică a filosofiei, ca arta de a trăi frumos, în armonie cu sine și cu ceilalți, inspirându-ne din învățăturile și experiența valoroasă a celor care ne-au precedat.

O nouă sesiune se va derula săptămânal, în fiecare miercuri, de la ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, sala 24,  Calea Plevnei nr.61,  începând cu 26 aprilie 2017
Durata cursului: 14 săptămâni.

Intrarea liberă.

Înscrierile se fac la numărul de telefon: 0723 332 633 sau prin e-mail la: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Subiectele prelegerilor:

Despre ființa umană și univers. Cele șapte principii ale naturii.

Înțelepciunea din India antică- trezirea conștiinței și războiul interior în Bhagavad Gita.
Învățăturile tibetane –Vocea tăcerii și preceptele de aur.
Filosofia budistă – Dhammapada.
Înțelepciunea chineză – etica, fundament al ordinii sociale – Confucius.

Sensul vieții în Egiptul antic.
Despre justiție și libertate la Platon.

Valorile etice și căutarea fericirii la Aristotel.
Despre valori, libertatea interioară și dominarea emoțiilor la stoici: Epictet, Seneca, Marcus Aurelius.

Școala neo-platonică - cele trei trepte către înțelepciune: frumusețe, muzică și filozofie.
Ființa umană și ciclurile istoriei.  Despre tinerețea interioară și cum putem schimba lumea?

Exerciții practice. Memorie, concentrare, atenție.