Teach4Future

Din ce în ce mai puțini studenți sunt interesați să urmeze o carieră didactică, generând o lipsă de profesori, mai ales în mediul rural. Teach4Future își propune să stimuleze interesul studenților față de învățământ printr-o serie de activități ce includ training, brainstorming și inovație și se adresează tuturor studenților din România.

 Proiectul provoacă tinerii să își pronunțe propriile idei și soluții pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ, cu un impact benefic asupra creșterii calității actului educațional. Echipe formate din studenți de la orice universitate din România își vor prezenta ideile pentru a schimba în bine școlile și liceele. Pe parcursul competiției, echipele formate vor fi ghidate de mentori ce vor susține și webinarii pe diferite teme. Un juriu va selecta cele mai interesante propuneri pentru a lua parte în faza finală a evenimentului. 

Pentru a convinge juriul, participanții trebuie să aibă în vedere obiectivele generale ale competiției. În acest sens, modelarea unui sistem educațional care să răspundă nevoilor societății actuale și aspirațiilor tuturor elevilor, chiar și în mediul rural sau eficientizarea resurselor educaționale în mediul digital sunt două direcții pe care studenții le pot aborda.

 Pe de altă parte, în funcție de îndemânările echipei, ei își pot alege și tipul de proiect pe care să-l dezvolte. Sunt disponibile trei provocări: Hackathon Challenge, Creators Challenge sau Inspire Challenge.

Pentru a afla mai multe detalii despre fiecare provocare (înscriere, regulament de participare, etc) , vă așteptăm pe site-ul evenimentului (http://teach4future.ccs.ro). Înscrierile se fac doar prin intermediul site-ului, unde se pot crea și echipele. Termen limită pentru înscrieri: 18 noiembrie 2020!

 Concursul se organizează în două etape. În prima etapă echipele își prezintă ideile prin intermediul unei scurte prezentări vizuale sau videoclip. Juriul va avea în vedere originalitatea, gradul de inovativitate, fezabilitatea și claritatea prezentării ideilor. Primele cinci echipe vor trece în etapa finală, unde își vor prezenta ideile prin intermediul unei platforme online de streaming. Veți putea vedea finala evenimentului live pe Facebook sau YouTube.

Eveniment pe facebook: https://www.facebook.com/events/1107400626342131/

 

 Locație: Online, Live de la Centrul Educație pentru Științe

Finanțator: Ministerul  Tineretului și Sportului

Organizatori principali: Casa de Cultură a Studenților din București,

Parteneri principali: Asociația Studenților Fizicieni a Universității din București,

Comunitatea Educație Pentru Științe, Universitatea din București, Facultatea de Fizică UB

 

Căutați Casa de Cultură a Studenților din București în on line: