Curtea Comedianților la Alba

Curtea Comedianților este un atelier de creație artistică, descoperire, cultură, un spațiu atemporal în care se caută rădăcinile culturale europene și care readuce în mileniul trei viața și spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu renascentist și baroc, tradițiile acelor vremuri rămase în conștiința populară. Curtea Comedianţilor este un atelier cu public având multiple deschideri:

  •  Atelier închis - tinerii participanţi fac cunoştinţă cu arta veche a artiştilor ambulanţi şi cu elemente ale identităţii culturale europene, în cadrul unor subateliere specializate - teatru itinerant si de improvizație, dans, muzică, scenografie, jonglerie, gastronomie - descoperind modul de viaţă, filozofia şi cultura din perioada secolelor X – XVII, redescoperind legăturile spirituale dintre spaţiile geografice europene ce au la bază creaţia tradiţională.
  • Ateliere  deschise - se prezintă publicului larg în diferite locuri rezultatele colaborării, ale cercetării şi transmiterea (multiplicarea) cunoştinţelor către tineri.
  • Stagiunea comedianţilor – prezentarea unor spectacole realizate în Atelier precum şi ale unor grupuri artistice invitate în locurile în care se susțin Ateliere
  • Peregrinatio - prezentarea unor momente ale Curtii Comedianților în diferite locuri cu vestigii istorice, fie în colaborare cu alte proiecte culturale, fie independent.

Curtea Comedianţilor este un proiect inițiat în anul 2000 la Lecce, Italia,  de Compania de Artă ”Studio 24” de la Casa de Cultură a Studenților București  împreună cu Asociaţia ”Specimen” din Lecce, Italia.

A fost continuat în acelaşi an în România (Sighişoara, Bucureşti, Rm.Vâlcea), iar în anii următori s-a reluat la Sighişoara şi Curtea Veche din Bucureşti (2001), la Hanul lui Manuc în Bucureşti (2002), în cetatea Râşnov (2003-2011)  şi în Bucureşti – Muzeul Satului (2005 - 2009).

Din anul 2014 s- a alăturat Grupul Skepsis de la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia.  

Ediţia din 2004 a primit Premiul pentru cel mai bun proiect cultural pentru tineret din partea Agentiei Naționale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor.
Ediția din 2007 a fost onorată cu Mențiune la secțiunea Artă și Cultură la  Gala Societății Civile.

Vă propunem să urmărim împreună marți, 19 mai 2020, ora 18:00 în transmisie live pe pagina noastră de facebook  retrospectiva video din momentele derulate la Alba Iulia  unde se desfășoară, din anul 2014,  Atelierele Curții Comedianților.

Curtea Comedianților este un proiect inițiat și coordonat de Mihai Serghei Todor.

  

 

Curtea Comedianților 

Organizator: 

Casa de Cultură a Studenților București 

Societatea Cultural Artistică de Tineret ”Concret”

Finanțat de:

Ministerul Tineretului și Sportului

în parteneriat cu

Fundația pentru Tineret a Municipiului București

și din anul 2014 de

Asociația Grupul  SKEPSIS și

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

  

Căutați Casa de Cultură a Studenților București în on line: