Fotogeografica 2020-înscrieri

Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti vă invită să participaţi la ediţia a XXIV-a a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeografica”. Înscrierile se pot efectua până pe 10 aprilie 2020, on-line, prin intermediul adresei de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., cu lucrări în cele trei secţiuni ale concursului: patrimoniu cultural, peisaj natural şi wildlife.

Pot participa la concurs fotografi cu vârste de până la 35 ani. Jurizarea lucrărilor se realizează între 1 – 15 aprilie 2020, iar anunţarea rezultatelor se va face în data de 12 mai 2020 cu ocazia vernisajului Salonului Fotogeografica ce va avea loc la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București.

Expoziţia cu cele mai valoroase lucrări va putea fi vizionată în perioada  12 – 31 mai 2020.

Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente complementare cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică.

Componența juriului pe cele trei categorii este următoarea: secțiunea patrimoniu cultural: Alex Axon, Alin Popescu, Domnica Macri; secțiunea peisaj natural: Petrişor Iordan, Dan Dinu, Cosmin Ionescu; secțiunea wildlife: Silviu Matei, Doru Panaitescu, Daniel Opaiț; președinte de onoare, Cristian Lascu.

 Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare dintre cele trei secţiuni. Acestea constau în programe şi tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate.

 Acţiunea se derulează sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului.

Partenerii tradiţionali ai proiectului sunt: Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, National Geographic Romania, Zitec, UNESCO Pro Natura, Facultatea de Geografie Universitatea București şi Clubul Studenţesc de Artă Fotografică.

 Fotogeografica este un brand consacrat și are, până în prezent, un palmares impresionant, fiind una dintre cele mai logevive acțiuni cultural-educative din România. Este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor româneşti. www.fotogeografica.ro

Regulament: https://www.fotogeografica.ro/regulament-concurs/

Formular de înscriere: https://www.fotogeografica.ro/formular-de-inscriere-fotogeografica/

 ***

Fotogeografica s-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, într-o ”mișcare-fenomen”. Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au realizat expoziții personale de mare succes. Imaginile lor sunt nu numai un document ci și un îndemn. Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă. Manifestarea a devenit o tradiție culturală în România și un brand consacrat

 

Paul Bordaș

coordonator

Fotogeografica

 

Căutați Casa de Cultură a Studenților București în on line: