Cinemateca DocuArt @ CCS București

Pe 12 decembrie și pe 17 decembrie de la ora 19.00 proiectăm două documentare despre momentul de acum treizeci de ani care a marcat schimbarea în România. Intrarea este liberă. Astfel,

 Joi 12 decembrie 2019, vă invităm să vizionați

 ”Oameni cu rotile” în regia lui  Cornel Mihalache.

Sinopsis: Doi militari sunt de 30 de ani în scaune cu rotile. Pe primul, l-a împușcat un trăgător necunoscut pe acoperișul unui bloc de 10 etaje din Craiova. Pe al doilea, agent de circulație, l-au împușcat militari de la unitatea 01512 din Sibiu. Cu mai mult de 10 gloanțe. Când i-au făcut transfuzie, medicii s-au speriat. Țâșnea sângele de peste tot din corp.

Anul producției:  2019

Durata: 51 min

https://www.facebook.com/events/775356832933209/

Proiecția are loc în sala S9 (subsol) din Casa de Cultură a Studenților București.

 

Marți, 17 decembrie 2019, vă invităm să vizionați

”Timișoara 1989” în regia lui  Ovidiu Bose Paștină.

Sinopsis: Filmat în Timișoara, orașul care a jucat un rol principal în căderea dictatorului comunist, documentarul prezintă încercările soldaților de a înăbuși revolta oamenilor. Însă un lucru surprinzător s-a întâmplat, în cele din urmă: soldații li s-au alăturat cetățenilor. Filmul este realizat prin intermediul materialelor de arhivă și a interviurilor luate supraviețuitorilor din ambele tabere.

Anul producției:  1991

Durata: 78 min

https://www.facebook.com/events/440306413548469/Proiecția are loc în sala S9 (subsol) din Casa de Cultură a Studenților București

Ne găsiți și pe FB

***

Cinemateca Docuart este o inițiativă care a luat naștere prin asociația culturală dedicată filmului documentar românesc, Docuart, și Casa de Cultură a Studenților din București și reprezintă o încercare de a aduce în atenția publicului, un produs cinematografic subreprezentat – documentarul românesc – și un spațiu, Casa de Cultură a Studenților București, cu potențial de revitalizare pe harta culturală a Bucureștiului.