#6 Cinemateca Docuart@CCS București

 

Cinemateca Docuart vă invită luni, 13 mai 2019, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din București să vizionați documentarul ”Varză, cartofi și alți demoni” în regia lui Șerban Georgescu. Documentarul a obținut marele premiu la Docuart Fest 2017.

Sinopsis: În Lunguleţu, 1000 de agricultori așteaptă an de an în piaţa locală să vândă peste 100.000 de tone de varză. Au de ales între a vinde pe nimic sau a îngropa recolta. O satiră a realităţilor curente din agricultura europeană, filmul va relata din interior strădania unui sat de a ieşi dintr-un cerc vicios, prezentată într-un stil specific românesc: ”haz de necaz”.

Intrare liberă.
Proiecția are loc in sala S9 subsol în spațiul Clubului de Fotografie.
Pentru curioși: evenimentul de pe pagina de FB, , www.docuart.ro, www.ccs.ro

***
Cinemateca Docuart este o inițiativă care a luat naștere prin asociația culturală dedicată filmului documentar românesc, Docuart, și Casa de Cultură a Studenților din București și reprezintă o încercare de a aduce în atenția publicului, un produs cinematografic subreprezentat – documentarul românesc – și un spațiu cu potențial de revitalizare pe harta culturală a Bucureștiului.

***
Info regizor Șerban Georgescu:
Între proiectele sale de regizor se înscriu emisiuni de televiziune, filmul expediţiei românești pe Everest și seria TV Călător pe Viaţă. Ca editor, a colaborat cu regizori români și cu regizorul și producătorul norvegian David Kinsella, la 6 proiecte premiate la festivaluri de profil.