Ziua Teatrului Studențesc de Animație ”ContACT”

Vă invităm la Ziua Teatrului Studențesc de Animație “ContACT”  în Casa de Cultură a Studenților București situată în Calea Plevnei nr. 61, sector 1. Pe 17 mai 2019 veți putea viziona spectacolele de teatru realizate de studenții de la secția de Păpuși- Marionete din cadrul UNATC, găzduite de Teatrul Studențesc ”Podul” și veți putea participa la ateliere deschise de scenografie pentru Teatrul de Animație.

Orice obiect  poate deveni păpuşă atunci când este mânuit. Păpuşa nu este pur şi simplu un obiect, ea este o instalaţie, o mică bijuterie vizuală, adeseori făcută de către actorii mânuitori sau studenţii care învaţă această artă și de profesorii lor.  

Casa de Cultură a Studenților București -  constantă în misiunea pe care o are, ca laborator de încercări, de căutări, ca loc care facilitează exprimarea celor serioși, care abordează fără amatorism un domeniu din artă- întinde o mână, deschide o poartă  și pune în contact  publicul și studenții ”păpușari”. În cei peste 80 de ani de activitate continuă, am învățat că primul CONTACT este foarte important: îţi dă energie şi motivul pentru care merită să mergi mai departe.

PROGRAM

ora 9.15- Conferinţă de presă, deschiderea festivalului  - cu păpuși create de Alexandra Gulea, Gabriel Apostol și Clara Dărângă pentru filmul ”Maia-portret cu mâini 1999-1905” regia Alexandra Gulea.- Sala 5 (parter)

ora 18:00 – 18.45- ”Ziua în care bunicu a devenit marionetă” - sesiune Q&A deschisă publicului cu Gabriel Apostol și Alexandra Gulea - Sala 5 (parter)

Spectacole -  Sala “POD

ora 10:00  -  “Regele Cerb”, adaptare după Carlo Gozzi |55`

ora 11:30 -   „Lecția”|30`

ora 12.45 -     ”Păcală” după Petre Dulfu și Ion Creangă |45`

ora 17:00 -     „Totul e în ordine”|20`

ora 17.45 -    Momente din Commedia dell’arte din piesele de teatru ale lui Carlo Goldoni și Andrea Perruci |20`

ora 19.00 -     #PiesaDespreNecinstiti |55`

 

Ateliere deschise publicului - sala de spectacole ”Toma Laurenţiu”

ora 11.30- 13.00 - Il Movimento delle Maschere- workshop de iniţiere în commedia dell’arte, prezentat de regizorul Mihai Serghei Todor

ora 17.00- 20.00 - Curtain flow- Atelier de concepere şi animare a unor personaje metamorfozante prin folosirea materialelor textile combinate cu piese din lemn, utilizand fire scurte şi lungi susținut de Asociaţia Culturală pentru Teatru şi Origami din România  (A.C.T.O.R.)

Atelierul își propune explorarea posibilităților de concepere și animare a unor personaje mertamorfozante prin folosirea materialelor textile combinate cu piese din lemn, utilizând fire scurte și lungi.

Coordonatori:

Eugenia BARBU- doctor in teatru

Mihai Ștefăniță BARBU (regizor de film)

 

Echipa de facilitatori:

Delia Díaz Jiménez – Spania

Inês Isabel Loureiro Vasquez – Portugalia

Álvaro Borrajo Alemany- Spania

Giulio Micillio - Italia

 

Participarea, atât la spectacole, cât și la ateliere, este gratuită.

Alte detalii pe pagina de facebook  dedicată ContACT , pe care vă incurajăm să o accesați.

Proiect realizat cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului
Organizator: Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti

Parteneri: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", Asociaţia Teatrul Podul
Sprijin: Asociaţia Culturală pentru Teatru şi Origami din România  (A.C.T.O.R.), Teatrul Țăndărică, SCAT Concret, Bucharest Cultural Events, Gratuitor.ro, București FM, Manifest Cultural