Zilele Prieteniei în România ediția a IV-a

Schimbul Cultural  "Zilele Prieteniei in România" se desfăşoară între 24 – 27 august 2017 la Casa de Cultură a Studenților București şi este a IV a ediție a unui eveniment ce îşi propune să aducă împreună ansambluri care activează în casele de cultură ale studenților. Dacă anii trecuți am avut oaspeți ansamblurile folclorice Junii Brasovului ” al Casei de Cultură a Studenţilor Braşov și ”Mărțișorul”al Casei de Cultură a Studenţilor Cluj Napoca, anul acesta invitatul ansamblului folcloric ”Doinița” al Casei de Cultură a Studenților București este ansamblul folcloric ”Doina Carpaților” din Casa de Cultură a Studenților Iași.

 

 

Pe parcursul unei zile ansamblurile ”Doinița ” și ”Doina Carpaților” vor lucra împreună învățând două dansuri pe care le vor prezenta împreună cu alte dansuri din repertoriul propriu într-un spectacol comun va avea loc sâmbătă, 26 august 2017, ora 17 :00 la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu” (str. 11 iunie nr.41). Alături de cele două ansambluri pe scena vor urca si soliștii Petronela Axintioaiei, Mădălina Ciucu, Maria Soare, și Robert Dumitru. Scurt istoric al ansamblurilor :
”Ansamblul Folcloric “Doina Carpaţilor” s-a constituit în anul 1963, din dorinţa unor talentaţi şi inimoşi studenţi de a valorifica scenic tezaurul folcloric de pe meleagurile româneşti. Peste timp s-a păstrat tradiția la Ansamblul “Doina Carpaţilor” astfel că, până astăzi, zeci de generaţii de studenţi au susţinut peste 2000 spectacole în faţa a sute de mii de spectatori.
S-a impus încă de la începutul înfiinţării sale în viaţa cultural-artistică a Judeţului Iaşi şi a ţării, obţinând cele mai mari distincţii la toate concursurile şi festivalurile locale şi naţionale la care a participat.
A realizat spectacole în colaborare cu solişti de seamă ca: Sofia Vicoveana, Angela Moldovan, Laura Lavric, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Ştefan Pintilie, Nicolae Hlib şi alţii.
Valoarea artistică a ansamblului nostru a fost probată şi evidenţiată pe marile scene ale lumii acesta obţinând reale succese în cadrul unor turnee şi festivaluri internaţionale de folclor din ţări ca: Portugalia, Spania, Franţa, Germania, Belgia, Grecia, Finlanda, Suedia, Egipt, Tunisia, SUA, Polonia, Turcia, etc. unde studenții ieșeni au fost adevăraţi ambasadori ai cântecului şi dansului popular românesc.
Succesele obţinute de Ansamblul Folcloric “Doina Carpaţilor” atât pe scenele României cât şi în străinătate reprezintă o încununare a vieţii artistice permanente pe care mediul studenţesc ieşean o generează.
În prezent ansamblul “Doina Carpaţilor” este condus dirijorul Marinică Botea şi de coregraful Petre Şuşu.” (http://www.ccsiasi.ro/index.php/doina/)

Ansamblul folcloric ”Doinița”, deși proaspăt înființat (în anul 2009), se mândrește cu participări naționale și internaționale și cu aprecieri din partea persoanelor de specialitate.
Repertoriul ansamblului este variat, cuprinzând dansuri populare din toate zonele țării: Oltenia, Muntenia, Dobrogea,Moldova, Banat, Bihor, Făgăraș, Năsaud, Maramureș și bineînțeles, Călușul, dansul reprezentativ al românilor. Fiecare dans este jucat on costumul specific zonei din care provine.
În prezent ansamblul “Doinița” condus de Simona Leasă.

Eveniment pe pagina de Facebook/CCSBuc.

Zilele Prieteniei in România
Organizatori : Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti
Sprijin: Ministerul Tineretului și Sportului, Universitatea Politehnică București, Centrul European Cultural de Tineret pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu”
Parteneri media: gratuitor.ro, studland.ro, bucharestculturalevents.ro, umblat.ro