Pe drumul cunoașterii-cursuri de filosofie practică

O nouă sesiune a cursurilor de filosofie practică se va derula săptămânal, în fiecare miercuri, de la ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, (Calea Plevnei nr.61),  începând cu 05 iulie 2017.

Printr-o incursiune prin operele unor importanți exponenți ai filosofiei orientale și occidentale (Platon, Aristotel, Plotin, Marcus Aurelius, Confucius, Buddha), cursul își propune să readucă în atenția omului contemporan valorile atemporale și autentice promovate de filosofie (gândirea liberă și conștientă, etica individuală, virtuțile civice), și modul în care acestea ne pot ajuta să ne îmbunătățim propria viață.

Componenta interactivă a prelegerilor și formatul abordabil al acestora va asigura promovarea întâlnirii și a schimbului de idei între persoane provenite din medii sociale, educaționale și culturale diverse, dar precupate de a găsi răspunsuri la întrebări legate de sensul vieții, de problemele umane, de felul în care ar putea deveni oameni mai buni. 

Prelegerile vor accentua latura practică a filosofiei, ca arta de a trăi frumos, în armonie cu sine și cu ceilalți, inspirându-ne din învățăturile și experiența valoroasă a celor care ne-au precedat.

Cursul este organizat de Asociaţia Culturală Noua Acropolă în parteneriat cu  Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Durata cursului: 14 săptămâni.

Intrarea liberă.

Înscrierile se fac la numărul de telefon: 0723 332 633 sau prin e-mail la: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..