Informații utile tabere studențești 2019

În conformitate cu anexa 2 din metodologia privind organizarea și desfășurarea Programului Tabere Studențești 2019, Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti gestionează organizarea programului pentru studenții din:
• Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) 
• Academia de Studii Economice Bucureşti (ASE) 
• Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) 
• Casa de Cultură a Studenților București (CCSBuc)

Read more ...

Școala de folclor

Pe perioada verii, Casa de Cultură a Studenților București continuă proiectul "Școala de Folclor" care urmăreste cunoașterea de către tineri a tradițiilor românești. Prin ateliere de lucru gratuite participanții sunt familiarizați cu specificul dansurilor, muzicii și portului popular din diferite regiuni etnofolclorice ale României. Tinerii au ocazia să

Read more ...

Training

Casa de Cultură a Studenților București vine în întâmpinarea nevoilor tinerilor (studenți și tineri cu vârsta până în 35 de ani) prin activitățile cuprinse în proiectul “Centrul de Consiliere pentru Tineri”.  Urmând prioritatea Consiliere și orientare în carieră-formare-piața muncii, în iunie și iulie 2019 se desfășoară acțiuni având ca obiective dezvoltarea abilităților digitale, cunoașterea metodelor de business, sporirea șanselor de angajare sau antreprenoriat.  

Read more ...

Valorile Europei

În perioada  iunie-iulie 2019 Casa de Cultură a Studenților București derulează proiectul "Valorile Europei", acțiune dedicată marcării mandatului Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Printr-o expoziție de educație civică, proiectul are ca scop

Read more ...

România Student Tour

În perioada 14  – 17 iunie 2019, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti și Asociația Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor GAL realizează prima etapă de teren, din acest an, a proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României.

Read more ...

Tabere Studențești 2019

Ministerul Tineretului și Sportului a aprobat Metodologia privind organizarea și desfășurarea Programului Național „Tabere Studențești” 2019. În perioada 19 aprilie-17 mai 2019 studenții pot solicita un loc în tabără la secretariatele propriilor facultăți.
Informații cu privire la criteriile după care se acordă locurile în tabere, pașii de urmat, calendarul repartizării acestora și durata seriilor se regăsesc în Metodologia ”Tabere studențești” 2019 pe care o găsiți mai jos.

Read more ...

Fotogeografica 2019 -vernisaj și program

Marți, 14 mai 2019, începând cu ora 18:30, vă invităm la vernisajul Salonului Național de Fotografie "FOTOGEOGRAFICA 2019”, ce va avea loc în Foaierul Media (aripa dinspre str. Tudor Arghezi) a Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București. Cu acest prilej va fi lansat şi catalogul Fotogeografica 2019 ce va conţine, pe lângă fotografiile premiate pe cele trei secţiuni: patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife, şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului. 

Read more ...

Vrei să... leadership? Prin actorie?

Am transformat atelierul nostru de leadership prin actorie, punând în el atâta actorie cât poți duce într-o lună, pentru ca tu să pleci mai sigur pe tine și pe emoțiile tale și mai convingător în interacțiunea ta cu alții. De asemenea, pe lângă exercițiile de actorie cu care te-am obișnuit, vom adăuga lucrul pe texte clasice, teorie de leadership preluată de la meșteri (Simon Sinek, Daniel Pink, Steve Jobs, etc.), iar la final prezentăm rezultatul printr-un spectacol de teatru. Ca urmare,

Read more ...